Mitas Company

Mitas - inleiding

Mitas (www.mitas-tyres.com) is een in Tsjechië gevestigde fabrikant van off-road banden (landbouw, industrie, motorsport). De geschiedenis van Mitas gaat terug tot de jaren dertig, toen de productie van banden begon in Praag, de toenmalige hoofdstad van Tsjecho-Slowakije, en in de Moravische stad Zlin. Mitas runt drie fabrieken in Tsjechië, één in Servië en één in Charles City, Iowa, VS. Naast deze productiebedrijven beschikt Mitas over een uitgebreid internationaal verkoop- en distributienetwerk dat actief is in 14 landen, waaronder de Verenigde Staten. De Tsjechische bandenfabrikant, die een jaarlijkse omzet van meer dan € 450 miljoen (2012) heeft, is een van de belangrijkste Europese producenten van landbouw- en bouwmachinebanden. Mitas is onderdeel van de Trelleborg Group.

Mitas' kernactiviteiten en merken

Mitas' corebusiness bestaat uit landbouwbanden (bijvoorbeeld tractor- en oogstmachinebanden), industriële banden (universele banden, off-road banden voor grondverzetmachines, banden voor schrankladers, etc.) en motorsportbanden. Ongeveer 71 procent van Mitas' inkomsten in 2012 was afkomstig van landbouwbanden (de merken Mitas en Cultor), gevolgd door ongeveer 23 procent door de industriële banden en 2 procent voor motorfietsbanden. De resterende inkomsten zijn afkomstig uit de verkoop van andere producten en diensten.

Mitas - merkbanden

Mitas biedt een uitgebreid assortiment radiale en diagonale banden aan voor tractoren en trailers en tevens een breed assortiment industriebanden, multipurpose banden (MPT) en grondverzetbanden (OTR). De Mitas-merknaam omvat banden voor off-road-motorfietsen en sinds september 2013 ook radiale motorfietsbanden voor op de weg. Het brede productassortiment is gecompleteerd met het segment vliegtuigbanden. Mitas-merkbanden zijn ontwikkeld voor wereldwijde distributie op zowel de OEM- als de vervangingsmarkt.

Wereldwijde uitbreiding

Momenteel wordt ongeveer 86 procent van alle banden die door Mitas geproduceerd worden, geleverd aan klanten in Europa. Het bedrijf heeft echter de ambitie wereldwijd aanwezig te zijn.