Getuigenissen van landbouw professionals

Landbouw professionals delen hun ervaring met Mitas Banden.

Steins Gewasverzorging

Zo’n 25 jaar geleden begon Emile Steins als loonspuiter adviseur in de gewasbescherming. De zaak werd steeds verder uitgebouwd en vrij vlug kwam het (de handel in gewasbeschermingsmiddelen) loonspuiten om het aanbod compleet te maken. Emile vervolgt: ‘We kochten onze eerste zelfrijdende spuit in 1997 en inmiddels is deze Agrifac Condor al aan zijn vijfde seizoen bezig.

De laatste jaren krijgen we steeds meer vragen om te spuiten, zowel van akkerbouwbedrijven als van gemengde bedrijven met melkvee: de bedrijven groeien steeds, waardoor er minder tijd overblijft om te spuiten terwijl de investering in een nieuwe machine niet altijd loont. Ook het spuiten van vloeibare meststoffen wint aan populariteit en daarnaast krijgen we ook meer vragen om de maïs stengelboorder te bestrijden, omdat onze machine een hogere bodemvrijheid heeft. Onze machine is op dit moment volledig bezet, en we denken na over de aanschaf van een tweede machine om de spuitpieken beter te kunnen opvangen tijdens het hoogseizoen.’

Dankzij de HC1000 banden zetten we onze zelfrijdende spuit efficiënter in! Naast zijn akkerbouwbedrijf is Emile Steins vooral bezig met de handel en advies in gewasbeschermingsmiddelen, zaaigoed en het vergassen van aardappelen. Daarnaast verzorgt het bedrijf al jarenlang spuitwerkzaamheden voor een aantal landbouwers uit de buurt. De zelfrijdende Agrifac spuit is ondertussen aan zijn vijfde seizoen bezig en kreeg verleden jaar een nieuwe set HC1000 banden. We waren benieuwd naar de ervaring van Emile en zijn zoon Sander. Zie de video.

Lees meer