Getuigenissen van landbouw professionals

Landbouw professionals delen hun ervaring met Mitas Banden.

HCM-banden om transport comfortabeler te laten verlopen

Joeri Knuts: ‘Ik ben vooral onder de indruk van het rijcomfort van deze banden.’

In Hoeselt, in het Belgisch Limburg, specialiseerde Joeri Knuts zich in het ledigen van septische putten. Joeri groeide op in het loonwerk en kreeg in 2010 de gelegenheid om een ruimings- en reinigingsfirma over te nemen. De Deutz-Fahr 6155 TTV van het bedrijf is inmiddels al een tijdje uitgerust met HCM-banden van Mitas.

De specialiteit van Joeri Knuts is het ledigen van septische putten voor zowel particulieren als bedrijven en in heel de provincie Limburg. Om efficiënt te kunnen werken investeerde hij in een combinatie bestaande uit een Deutz-Fahr 6155 TTV trekker en een Joskin tank. Beide zijn uitgerust met Mitas-banden. Ten opzichte van de gangbare landbouwcombinaties zijn de banden iets smaller, waardoor het geheel minder breed is. De Joskin tank is uitgerust met 445/65 R22.5 banden. Naast het ledigen van septische putten op zich is Joeri ook bezig met ontstoppingen te verhelpen. Daarvoor investeerde hij onder meer ook in camera-inspectie. Een laatste tak van het bedrijf heeft betrekking tot het klepelmaaien van braakliggende percelen, bouwgronden en weides.

Het rijcomfort is indrukwekkend

Toen Joeri Knuts zijn nieuwe Deutz-Fahr trekker kocht stonden er al Mitas landbouwbanden onder. Hij vervolgt: ‘Ik heb eerst één jaar met deze landbouwbanden gereden en ik moet eerlijk zeggen dat ze voldoening gaven. Ik was evenwel al een tijdje aan het overwegen om over te stappen naar deze HCM-banden. Toen ik prijs vroeg, volgde een mooi voorstel en ik heb niet lang getwijfeld om mijn landbouwbanden in te ruilen. Ondertussen rij ik al ongeveer een jaar met de HCM-banden en deze hebben al zo’n 1.000 draaiuren op de teller.

Lees meer


Steins Gewasverzorging

Zo’n 25 jaar geleden begon Emile Steins als loonspuiter adviseur in de gewasbescherming. De zaak werd steeds verder uitgebouwd en vrij vlug kwam het (de handel in gewasbeschermingsmiddelen) loonspuiten om het aanbod compleet te maken. Emile vervolgt: ‘We kochten onze eerste zelfrijdende spuit in 1997 en inmiddels is deze Agrifac Condor al aan zijn vijfde seizoen bezig.

De laatste jaren krijgen we steeds meer vragen om te spuiten, zowel van akkerbouwbedrijven als van gemengde bedrijven met melkvee: de bedrijven groeien steeds, waardoor er minder tijd overblijft om te spuiten terwijl de investering in een nieuwe machine niet altijd loont. Ook het spuiten van vloeibare meststoffen wint aan populariteit en daarnaast krijgen we ook meer vragen om de maïs stengelboorder te bestrijden, omdat onze machine een hogere bodemvrijheid heeft. Onze machine is op dit moment volledig bezet, en we denken na over de aanschaf van een tweede machine om de spuitpieken beter te kunnen opvangen tijdens het hoogseizoen.’

Dankzij de HC1000 banden zetten we onze zelfrijdende spuit efficiënter in! Naast zijn akkerbouwbedrijf is Emile Steins vooral bezig met de handel en advies in gewasbeschermingsmiddelen, zaaigoed en het vergassen van aardappelen. Daarnaast verzorgt het bedrijf al jarenlang spuitwerkzaamheden voor een aantal landbouwers uit de buurt. De zelfrijdende Agrifac spuit is ondertussen aan zijn vijfde seizoen bezig en kreeg verleden jaar een nieuwe set HC1000 banden. We waren benieuwd naar de ervaring van Emile en zijn zoon Sander. Zie de video.

Lees meer