Innovatie door Mitas

Innovaties door Mitas

Mitas investeert sterk in de ontwikkeling en implementatie van de nieuwste innovaties. Wij werken samen met toonaangevende fabrikanten van landbouw- en industriële machines, om ondersteuning te bieden bij de ontwikkeling van banden die aan specifieke klanteisen voldoen. Wij investeren daarnaast in eigen onderzoek en ontwikkeling, om beter te kunnen voldoen aan de behoeften van onze klanten. In de loop van de jaren is Mitas genomineerd als ontwikkelpartner van diverse klanten waaronder OEM's als John Deere, AGCO/Fendt en Case New Holland, voor onderzoek naar nieuwe technologieën om in hun nieuwe producten te implementeren.

PneuTrac: een revolutie in het ontwerp van banden

De meest recente innovatieve ontwikkeling van Mitas is de PneuTrac. Dit concept verenigt het beste van de twee werelden van de traditionele luchtbanden en rubberen tracks. Mitas beoogde de ontwikkeling van een band met een groter raakvlak met de grond en een lagere bandenspanning in combinatie met een gelijkmatige bodemdrukverdeling dus minder structuurbederf. Dit resulteert in de Mitas PneuTrac. "Mitas staat bekend als een vernieuwer in de bandenindustrie. Uit dit concept blijkt dat wij op een geheel andere manier denken dan andere huidige bandenproducenten en wij richten ons zeer op de voordelen die het concept voor de landbouwers kan opleveren. We hebben nog wat tijd nodig om het concept te realiseren in een commercieel product, maar de eerste resultaten zijn veelbelovend aangaande het uitdagende ontwerp ten opzichte van de gebruikelijke banden en de kosten van de tracks", aldus Andrew Mabin, directeur sales en marketing voor Mitas.

De Mitas PneuTrac zorgt voor een beter tractierendement met minder slippen, wat resulteert in lagere operationele kosten en een potentieel hogere gewasopbrengst in vergelijking met standaardbanden. De PneuTrac zorgt voor een stabiel rijgedrag bij een lage bandenspanning, om zo verzekerd te zijn van comfort en veiligheid waarbij de bandenspanning niet hoeft te worden aangepast.

Het raakvlak van de Mitas PneuTrac met de grond is 53% groter vergeleken met dat van standaardbanden en het biedt een grotere tractie. Dit garandeert betere bodembeschermende eigenschappen en betere drukverdeling hetgeen resulteert in minder structuutbederf. De laterale stabiliteit van de Mitas PneuTrac is tot wel 167% hoger dan die van een standaardband. Mitas ontwikkelt het PneuTrac concept samen met zijn sterke partner Galileo Wheel Ltd.

Mitas PneuTrac PDF

Duurzame grondbescherming met de CHO SVT oogstmachineband

Na een intensieve samenwerking met Claas, een toonaangevende fabrikant van maaidorsmachines, heeft Mitas de CHO (Cyclic Harvest Operation) SVT band op de markt gebracht. CHO voldoet zowel aan de toepassingseisen op de weg als aan een groeiende behoefte aan bodembescherming. Uitdaging vormt de dramatische toename van de bandbelasting op akkers bij een volle graantank en een gemonteerde maaibalk. Mitas kon niet blijven doorgaan met de ontwikkeling van nog bredere banden, aangezien dit in strijd zou zijn met de wettelijk toegestane voertuigbreedten. De nieuwe CHO-band vormt een antwoord op deze uitdaging. De CHO-band biedt in vergelijking tot standaardbanden veel meer draagvermogen bij een lagere bandenspanning. In het bijzonder de 800/70 R 32 CHO levert een vermindering tot 31% op van de bandenspanning bij dezelfde belasting vergeleken met standaardbanden. Deze lagere bandenspanning zorgt voor een tot wel 24% groter raakvlak met de grond. Naast al deze voordelen levert de CHO bovendien een verbeterde mobiliteit op de weg.

Agriterra 03: Een flotationband van de derde generatie

De Agriterra 03 is ontwikkeld voor de zwaarste landbouwwerktuigen, zoals mesttanks. De Agriterra 03 is Mitas' grootste flotationband. De 650/65R30.5 valt met een diameter van of 1,6 meter, een gewicht van 220 kg en een radiale staalbandconstructie in de snelheidscategorie 'D': deze geldt voor snelheden tot 65 km/u bij een maximumbelasting van 7.100 kg en 4 bar. Het profiel van de Agriterra 03 maakt een contactvlak mogelijk dat kleiner is dan dat van de Agriterra 02, met grotere profielruimten, waardoor de zelfreinigende eigenschappen van de band worden verbeterd. Het profiel van de Agriterra 03 is dieper dan dat van de Agriterra 02, wat resulteert in een langere levensduur. "Binnen het Agriterra-project heeft Mitas flotationbanden ontwikkeld waarvan de technische eigenschappen overeenkomen met die van premium banden", aldus Pavel Kott, productmanager landbouwbanden bij Mitas.

Praktijkbenadering

Mitas voert rigoureuze tests uit op industriebanden onder zware omstandigheden. In 2012 bijvoorbeeld werd in Siberië een partij ERD-30 banden voor grondverzetmachines getest op kiepwagens met voorstel gedurende een 16-uurse werkdag op een compacte zandondergrond. "Het profiel vertoonde een regelmatige slijtage, wat neerkomt op een verwachte levensduur van de band die vergelijkbaar is met die van premium banden binnen dit segment", aldus Petr Hala, industrieel productmanager voor Mitas. Mitas testte op vergelijkbare wijze in Nederland CR-01 banden op mobiele kranen met drie assen die werden gebruikt tussen 2010 en 2012. Ook deze banden vertoonden een regelmatige slijtage van het loopvlakpatroon en een vergelijkbare levensduur als die van premium banden. De ontwikkel- en onderzoeksafdeling van Mitas implementeren de resultaten van dergelijke tests om de prestaties van banden te verbeteren en de eigenschappen ervan aan te passen.

Mitas Link: Geen compromis tussen hoge snelheden en een langere levensduur van de band

In 2010 introduceerde Mitas de Mitas Radial CR-01 band, die ontwikkeld werd voor gebruik op mobiele kranen. Het innovatieve loopvlak bevat de zogenaamde "Mitas Link", een brug tussen de profielnokken, die de levensduur van de band verlengt en de beweging van de nokken beperkt, zelfs bij snelheden tot 83 km/u, en die de off-road-tractie handhaaft. Tegelijkertijd begrenst de brug het geluid dat de band bij hoge snelheden produceert. Deze band heeft, vergeleken met een standaard mobiele kraan, een 6 procent lagere rolweerstand, wat bijdraagt aan een efficiënter brandstofverbruik.