Mitas - feiten

Europese wortels, wereldwijde aanwezigheid

Mitas is van oudsher een bandenproducent met zeer veel ervaring op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Doordat Mitas zo sterk gericht is op innovatie, heeft het bedrijf kunnen uitgroeien tot de op een na grootste fabrikant van off-road banden van Europa. Mitas runt momenteel vijf fabrieken: één in Charles City, IA, VS en vier in Europa. In 2012 werd in Otrokovice, Tsjechië, een gloednieuwe fabriek geopend die hoogwaardige radiale landbouwbanden voor wereldwijde markten produceert. De meerderheid van Mitas' verkopen is van oudsher afkomstig van de Europese markt en van OEM's met productie-installaties op het continent. Momenteel wordt ongeveer 86 procent van alle banden die door Mitas geproduceerd worden, geleverd aan klanten in Europa.
Het bedrijf heeft echter de ambitie wereldwijd aanwezig te zijn. Een van de belangrijkste mijlpalen was de vestiging van een productiebasis in de Verenigde Staten, in de nabijheid van Amerikaanse landbouwers en OEM-klanten. De Amerikaanse landbouwmarkt is omvangrijk, met een sterke vraag en goede groeiperspectieven. Dankzij de fabriek van Mitas in Charles City kunnen Amerikaanse landbouwers voortaan profiteren van de toegenomen concurrentie, doordat Mitas is uitgegroeid tot de op twee na grootste producent van radiale landbouwbanden in de Verenigde Staten. Sinds 2012 produceert Mitas radiale landbouwbanden in de Verenigde Staten.

  • Mitas is een belangrijke leverancier van radiale landbouwbanden voor nieuwe tractoren en maaidorsers die geproduceerd zijn door de Europese fabrieken van wereldwijd toonaangevende merknamen als John Deere, Case New Holland, Claas en AGCO.
  • Mitas is door wereldwijd toonaangevende producenten regelmatig bekroond met onderscheidingen als beste leverancier.
  • Een op de vier nieuwe tractoren en oogstmachines in Europa is uitgerust met banden die zijn geproduceerd door Mitas.
  • Mitas is de nummer één Europese leverancier van maaidorsbanden.
  • Gelet op het marktaandeel is Mitas in Duitsland de nummer één als leverancier van radiaal- en diagonaalbanden voor de landbouw. *
  • Innovatie zit Mitas in het bloed. Wij investeren sterk in de ontwikkeling en implementatie van de nieuwste innovaties, om beter te kunnen voldoen aan de behoeften van onze klanten.

*Bron: Neue Reifenzeitung 1_2013