Redenen om overtuigd te raken

Technologie voor technologie

De landbouwtechnologie ontwikkelt zich snel en de moderne krachtige tractoren en maaidorsers vragen om banden die gelijke tred met deze ontwikkeling kunnen houden. Om die reden streeft Mitas ernaar geavanceerde radiaalbanden te leveren, waarmee u uw landbouwactiviteiten deskundig kunt uitvoeren.
Als landbouwbanden geen gelijke tred houden met de nieuwe machines, kunnen landbouwers de volgende problemen ondervinden:

  • Verminderde machineprestaties
  • Verminderde productiviteit
  • Hogere bedrijfskosten
  • Beperkte gewasopbrengsten
  • Winstdervingen

Ervaring is alles

Zal een landbouwer die gericht is op resultaten en opbrengsten, banden kopen van een fabrikant voor wie landbouw maar een nevenactiviteit is, of van een fabrikant die al zijn resources aanwendt voor de productie van landbouwbanden en off-road banden? Bij Mitas is 70 procent van alle bedrijfsactiviteiten op landbouw gericht. Wanneer landbouwers radiale landbouwbanden van Mitas kopen, kunnen ze vertrouwen op banden die zijn ontwikkeld en geproduceerd volgens veeleisende normen en zijn ze gegarandeerd van onovertroffen kwaliteit, duurzaamheid en prestaties.

Traditie en expertise

Wegen bedekken slechts 0,3 procent van de totale landmassa van de aarde. Veertig procent bestaat uit landbouwgrond en de rest is nog onontgonnen terrein. In het veld zijn mensen aangewezen op Mitas-banden: deze leveren betrouwbare prestaties en gaan lang mee, ze handhaven het vermogen, zijn zuinig, zijn op maat gemaakt en milieuvriendelijk. Mitas streeft ernaar duurzame banden te maken met een uitstekende tractie door een groot raakvlak met de grond, wat zorgt voor een lage gronddruk.

Waardoor zijn Mitas banden zo betrouwbaar?

In de oudste fabrieken van Mitas worden al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw banden geproduceerd. Mitas runt momenteel vijf fabrieken: één in de VS en vier in Europa. Mitas produceert van oudsher banden en tubes voor auto's, motoren en fietsen. De naam Mitas wordt gebruikt sinds 1947.
Landbouwbanden werden Mitas' corebusiness in 2004, toen Mitas de divisie landbouwbanden van Continental A.G overnam. Tegenwoordig is Mitas een van de toonaangevende Europese producenten van banden voor gebruik in de landbouw, de bouwsector en de industrie. Een op de vier in Europa geproduceerde tractoren en oogstmachines verlaat de fabriek met Mitas-banden.
Mitas is lid van de European Tyre and Rubber Manufacturers Association (ETRMA). Mitas investeert in onderzoek en ontwikkeling voor het maken van duurzame, zuinige en betrouwbare banden. Het proces waarbij een nieuwe band wordt ontwikkeld, rubberbestanddelen worden vervaardigd en tests worden uitgevoerd, kan vanaf de conceptfase tot aan de productie wel vier jaar in beslag nemen.
Mitas onderwerpt zijn banden aan tests onder bedrijfsomstandigheden en in onze erkende testfaciliteit, de IGTT.

Feiten over banden van Mitas

  • De grootste door Mitas geproduceerde band heeft een diameter van 2,2 meter en bevat 38,5 kilometer karkasdraad.
  • De zwaarste band weegt 555 KG en bevat 51,5 kilometer karkasdraad.
  • De snelste wegband is een motorfietsband waarmee 210 kilometer per uur kan worden gereden.
  • De snelste band is een vliegtuigband waarmee 300 kilometer per uur kan worden gereden.