Činjenice o kompaniji Mitas

Evropski koreni, globalno prisustvo

Mitas je tradicionalni proizvođač pneumatika koji se čvrsto oslanja na istraživanje i razvoj. Usredsređenost na inovacije je pomogla kompaniji da izbije na mesto drugog najvećeg proizvođača vandrumskih pneumatika u Evropi. Mitas trenutno ima pet fabrika: jednu u Čarls Sitiju, Ajova, i četiri u Evropi. Najnovija fabrika u Otrokovicama, Češka Republika, otvorena 2012. godine, proizvodi radijalne poljoprivredne pneumatike vrhunskog kvaliteta za tržišta širom sveta.  Veći deo prodaje kompanija Mitas je oduvek ostvarivala na evropskom tržištu i preko proizvođača originalne opreme sa postrojenjima u Evropi. Trenutno se oko 86 odsto svih pneumatika koje proizvede Mitas isporučuje klijentima u Evropi.
Međutim, kompanija je rešena da proširi svoje prisustvo širom sveta. Jedan od očiglednih ključnih momenata bio je formiranje proizvodne baze u Sjedinjenim Državama, blizu američkih farmera i klijenata - proizvođača originalne opreme, budući da je poljoprivredno tržište SAD-a veliko, postoji tražnja i čvrst potencijal za rast. Zahvaljujući fabrici Mitas u Čarls Sitiju, Mitas je postao treći proizvođač  radijalnih poljoprivrednih pneumatika u Sjedinjenim Državama, što je dovelo do veće konkurencije između proizvođača pneumatika, a sve u korist američkih poljoprivrednika. Od 2012. godine Mitas proizvodi radijalne pneumatike za poljoprivredne mašine u Sjedinjenim Državama.

  • Mitas je glavni dobavljač radijalnih poljoprivrednih pneumatika za nove traktore i kombajne koji se proizvode u evropskim fabrikama vodećih svetskih proizvođača, kao što su: John Deere, Case New Holland, Claas i AGCO. 
  • Mitas redovno dobija priznanja vodećih svetskih proizvođača kao najbolji dobavljač.
  • Jedan od četiri nova traktora i kombajna u Evropi ima pneumatike koje je proizvela kompanija Mitas.
  • Mitas je najveći evropski dobavljač pneumatika za kombajne.
  • Prema učešću na tržištu, Mitas je najveći dobavljač radijalnih i dijagonalnih poljoprivrednih pneumatika u Nemačkoj. *
  • Životna snaga kompanije Mitas leži u inovacijama. Posvećeni smo istraživanju i primeni najnovijih inovativnih rešenja kako bismo bolje zadovoljili potrebe klijenata.

*Izvor: Neue Reifenzeitung 1_2013