Zašto nam verujete

Tehnologija u službi tehnologije

Poljoprivredna tehnologija se ubrzano razvija i za današnje traktore i kombajne velike snage potrebni su pneumatici koji mogu da isprate taj tempo razvoja. Zbog toga je kompanija Mitas posvećena unapređivanju radijalnih pneumatika koji će obezbediti da vaše poljoprivredne mašine budu kompletno vrhunski opremljene.
Ako pneumatici ne podržavaju brzine novih mašina, poljoprivrednici mogu da osete:

  • slabije performanse mašine
  • smanjenu produktivnost
  • veće operativne troškove
  • prinos ispod optimalnog nivoa
  • gubitak u profitu

Sve je u stručnosti

S obzirom na visoke uloge i nagradu u poljoprivrednoj proizvodnji, da li bi poljoprivrednik kupio pneumatike od proizvođača koji se jedva razume u poljoprivredu ili od onog koji je usmerio sve svoje resurse samo na pneumatike za poljoprivredne mašine i vandrumske primene? U kompaniji Mitas, 70 odsto poslovanja odlazi samo na sektor poljoprivrede. Kada poljoprivrednici kupuju radijalne poljoprivredne pneumatike Mitas, mogu da budu sigurni da su to pneumatici koji su konstruisani i proizvedeni tačno prema standardima za postizanje visokog kvaliteta, trajnosti i visokih performansi.

Tradicija i stručnost

Putevi obuhvataju svega 0,3 odsto kopnenih površina Zemlje. Četrdeset odsto čini poljoprivredno zemljište, a ostalo su novi izazovi i avantura. U vandrumskoj vožnji, ljudima su potrebni pneumatici Mitas da im obezbede pouzdane performanse, dug vek trajanja, očuvanu snagu, efikasnu potrošnju goriva, prilagođen dizajn i ekološko rešenje. Mitas se trudi da proizvodi trajne pneumatike odličnih vučnih karakteristika zbog velikog otiska koji vrši mali pritisak na tlo.

Šta čini pneumatike Mitas pouzdanim?

U najstarijim fabrikama kompanije Mitas, pneumatici se proizvode od 1930-ih godina. Sada Mitas ima pet fabrika: jednu u SAD i četiri u Evropi. Prvobitno su fabrike Mitas proizvodile pneumatike i unutrašnje gume za automobile, motocikle i bicikle. Naziv Mitas se koristi od 1947. godine.
Pneumatici za poljoprivredne mašine su postali osnovna delatnost kompanije Mitas 2004. godine kada je Mitas preuzeo odeljenje za poljoprivredne pneumatike kompanije Continental A.G. Danas je Mitas jedan od vodećih evropskih proizvođača pneumatika za primenu u poljoprivredi, građevinarstvu i industriji. Jedan od četiri traktora i kombajna proizvedenih u Evropi napušta proizvodnu liniju opremljen pneumaticima koje je proizveo Mitas.
Mitas je član evropskog udruženja proizvođača pneumatika i gumenih proizvoda. Mitas ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizvodio dugotrajne i pouzdane pneumatike koji obezbeđuju efikasnu potrošnju goriva. Postupak razvoja novog pneumatika, osmišljavanja gumenih jedinjenja i ispitivanja može da traje do četiri godine od početne ideje do proizvodnje.
Pneumatici Mitas podležu ispitivanjima kako u radnim uslovima, tako i u našem akreditovanom objektu za ispitivanje, IGTT

Činjenice o pneumaticima koje proizvodi Mitas

  • Najveći pneumatik koji je proizvela kompanija Mitas ima prečnik od 7,2 stope i u njega je ugrađeno 23 milje korda.
  • Najteži pneumatik je težine od 1.000 funti, sa 31 miljom korda.
  • Najbrži drumski pneumatik je motociklistički pneumatik koji omogućava brzine do 130 milja na sat.
  • Najbrži pneumatik je vazduhoplovni koji omogućava brzine do 186 milja na sat.